Είσαι 18 ετών και υπήκοος χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Ετοιμάσου να εξερευνήσεις την Ευρώπη! Το DiscoverEU είναι περήφανο που συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Έτος Σιδηροδρόμων 2021.

Τι είναι το DiscoverEU;

Το DiscoverEU είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που σου δίνει τη δυνατότητα να ανακαλύψεις την Ευρώπη μέσα από μαθησιακές εμπειρίες. Ταξιδεύοντας κυρίως σιδηροδρομικώς (αν και προβλέπονται εξαιρέσεις για να διευκολύνεται η συμμετοχή και όσων ζουν σε νησιά ή σε απομακρυσμένες περιοχές) θα ανακαλύψεις τα εκπληκτικά τοπία της Ευρώπης και την ποικιλία των πόλεων και των χωριών της. Μπορείς να λάβεις μέρος στους δύο γύρους υποβολής αιτήσεων που ανοίγουν κάθε χρόνο. Στους αιτούντες που γίνονται δεκτοί χορηγείται ταξιδιωτικό πάσο.

Ως 18χρονος υπήκοος χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (* ή 20χρονος σε περίπτωση που είσαι άντρας με Κυπριακή υπηκοότητα, με υποχρέωση στρατιωτικής θητείας)  θα μπορέσεις χάρη στο DiscoverEU να ζήσεις μια ταξιδιωτική εμπειρία που θα σου δώσει τη δυνατότητα να επωφεληθείς από την ελεύθερη κυκλοφορία σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, να ανακαλύψεις την πολυμορφία της Ευρώπης, να μάθεις για την ευρωπαϊκή πολιτιστική κληρονομιά και ιστορία και να συναντήσεις άτομα απ΄ όλη την ήπειρο. Επιπλέον, το DiscoverEU θα σε βοηθήσει να αναπτύξεις δεξιότητες ζωής σημαντικές για το μέλλον σου, όπως ανεξαρτησία, εμπιστοσύνη και ανοιχτό πνεύμα απέναντι σε άλλους πολιτισμούς.

Σε ενδιαφέρουν οι προηγούμενοι γύροι υποβολής αίτησης; Ρίξε μια ματιά στο ενημερωτικό φυλλάδιο του DiscoverEU για να μάθεις περισσότερα σχετικά με την πρωτοβουλία και τις εμπειρίες άλλων νέων που ταξίδεψαν χάρη στο DiscoverEU.

Περισσότερα για τη δράση κατά το 2021 θα ανακοινωθούν σύντομα