ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 2022: Αν είσαι 18 ετών και κάτοικος χώρας του προγράμματος Erasmus+, είναι καιρός να διευρύνεις τους ορίζοντές σου! Οι ημερομηνίες για τον νέο γύρο έναρξης της περιόδου υποβολής αιτήσεων θα είναι μεταξύ 11/10/2022 στις 12:00 (θερινή ώρα Κεντρικής Ευρώπης) και μέχρι τις 26/10/2022 την ίδια ώρα. Μείνετε συντονισμένοι εάν είστε 18 ετών ή πρόκειται να κλείσετε τα 18 το 2022 και δηλώστε απευθείας συμμετοχή στον διαγωνισμό μέσω της Ευρωπαϊκής Πύλης Νεολαίας.

Το DiscoverEU είναι μια δράση του προγράμματος Erasmus+ που παρέχει στους νέους ηλικίας 18 ετών (κατ’ εξαίρεση 20 ετών για τους Κύπριους αρρένες λόγω στρατιωτικής θητείας) την ευκαιρία να αποκτήσουν μια σύντομη εμπειρία ταξιδιού στην Ευρώπη, μόνοι τους ή σε ομάδα, σιδηροδρομικώς με δωρεάν πάσο από την interrail ή με άλλους τρόπους μεταφοράς, όπου αυτό είναι απαραίτητο (αεροπορικώς από/προς νησιά). Στα άτομα των οποίων η αίτηση γίνεται δεκτή χορηγείται ταξιδιωτικό πάσο.

ΝΕΟ! Οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες που θα επιλεγούν θα λάβουν εκπτωτική κάρτα DiscoverEU με εκπτώσεις για πολιτιστικές επισκέψεις, δραστηριότητες μάθησης, αθλητισμό, τοπικές μεταφορές, διαμονή, διατροφή κ.λπ.

Στόχοι:

  • να δοθεί στους νέους η ευκαιρία να μάθουν για την Ευρώπη, αλλά και να ανακαλύψουν τις ευκαιρίες της Ευρώπης για τις μελλοντικές τους επιλογές όσον αφορά την εκπαίδευση και τη ζωή
  • να εφοδιαστούν οι νέοι με γνώσεις, δεξιότητες ζωής και ικανότητες που τους είναι χρήσιμες
  • να ενθαρρυνθεί η σύνδεση και ο διαπολιτισμικός διάλογος μεταξύ των νέων
  • να ενισχυθεί το αίσθημα των νέων ότι ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση
  • να αποκτήσουν οι νέοι περιβαλλοντική συνείδηση

Η Πρόσκληση και η διαχείριση του προγράμματος γίνεται κεντρικά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Για αυτό το λόγο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτηση τους απευθείας στην Ευρωπαϊκή Πύλη Νεολαίας.

Πρόσκληση, πληροφορίες και υποβολή αίτησης: Επίσημη σελίδα DicoverEU στην Ευρωπαϊκή Πύλη Νεολαίας

Γενικές Πληροφορίες / απορίες: επικοινωνήστε με το Eurodesk Κύπρου, μέσω e-mail στο [email protected]

Εάν έχετε λάβει ταξιδιωτικό πάσο και έχετε οποιαδήποτε απορία (π.χ. αλλαγή ημερομηνίας ταξιδιού κ.ο.κ.) επικοινωνήστε με τους διαχειριστές του DiscoverEU εδώ: #DiscoverEUExpand your comfort zone (startdiscover.eu)